Bent u ZZP’er of heeft u een eenmanszaak? Dan heeft u vast al een brief ontvangen van de Belastingdienst over het nieuwe btw-identificatienummer.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker?
Om privacy redenen krijgt u naast het btw-nummer nu ook een btw-identificatienummer. Het btw-nummer van eenmanszaken is immers gebaseerd op uw burgerservicenummer (BSN), wat naar u te herleiden is en het risico van identiteitsfraude met zich mee brengt. Het ‘oude’ btw-nummer blijft dus gewoon bestaan en gebruikt u in de communicatie met de Belastingdienst. U heeft dus vanaf nu twee btw nummers in plaats van één!

Gewijzigde factuurvereiste vanaf 1 januari 2020
Diende u tot op heden onder andere uw btw-nummer te vermelden op uw verkoopfacturen, per 1 januari 2020 gaat dit wijzigen. In plaats van uw ‘oude’ btw-nummer dienst u volgend jaar uw nieuwe btw-identificatienummer te vermelden op uw verkoopfacturen. Maar let op! Vergeet ook niet uw oude btw-nummer aan te passen in uw nieuwe btw-identificatienummer op al uw andere correspondentie aan de buitenwereld, zoals e-mails, brieven en bijvoorbeeld uw website.